Nog geen reacties

Wedstrijdverslag T3 series Teamrelay Zwevegem

Wedstrijdverslag  T3 series Teamrelay Zwevegem 28 mei.

Onze tweede wedstrijd in de T3 series op zondag 28 mei te Zwevegem “Betopor No Limit Triatlon” werd letterlijk heet geserveerd!

Het concept is een sprinttriatlon waarbij een team bestaande uit 4 atleten elk achtereenvolgend ¼ deel van de afstand afleggen (elkeen zwemt 250m, fietst 5km en loopt 1.5km individueel). De eerste atleten van elk team starten gezamenlijk om 16u. Opdracht voor elke atleet: gedurende 20 minuutjes alles uit de kast halen!

TTR kon twee teams laten starten. In de koelte van de sporthal in Zwevegem werd op de valreep na wat palaveren over de samenstelling van elk team en bovendien ook nog over de volgorde van de aflossing, beslist om volgende teams te laten starten (in volgorde):

Team A: (de Toppers van het moment) Vincent, Peter, Sam en Goewie.
Team B: (de andere Toppers) Stijn, Jochen, Laurent en Kurt.

De start was een ware hetze waarbij super allrounders Vincent (Team A) en Stijn (Team B) rake klappen incasseerden van minder sportieve atleten. Ze lieten zich echter niet uit hun lood slaan en werkten hun deel af in de hoogste versnelling. Een oververhitte Stijn sprong na zijn aankomst dan maar direct terug in het water voor verkoeling. Voor Team A kon Peter via recordwisseltijden de spanning verder opdrijven. Team B volgde kort nadien met een sterke Jochen die een eenzaam zwem en fietsparcours kreeg voorgeschoteld. Bij team A was het snel aan Sam die als “duivel doet ’t al (goed!)”  de positie kon handhaven. Als derde voor team B maakte Laurent een super ”zwem-loop” start en slaagde hij erin om nog snel te wisselen in T2 zelfs met oranje Pet op voor het looponderdeel. De eindspurt werd ingezet door Goewie die de snelste zwemtijd overall neerzette en de derde looptijd, alleen de wissel in T1 moet hij nog wat verder oefenen…. Ikzelf zette als laatste voor het B team mijn sprint in met de bizarste duik van die dag, waarbij het even zoeken was naar de zwembril!

Team A eindigde zo op een schitterende 6de plaats en Team B mag toch trots zijn op een 12de plaats in het eindklassement.

Wat hebben we geleerd zondag:

Dat onze keuze van de teamleden last minute goed uitdraaide.

We trots mogen zijn op de superatleten in onze club.

We gezamenlijk veel leute hebben gehad en goed gelachen hebben met de foto’s achteraf cfr Fb!

Wat hebben we ervan niet goed onthouden:

Dat een viertal atleten de details van de vorige groepsfoto (cfr BK Doornik) vergeten waren.. (Check of er langs dezelfde kant “gedragen” wordt.)

Dat begeleider groep 1 spelen in de voormiddag niet bevorderlijk is voor de fietsprestaties…

Dat elegant van een ponton springen niet zo evident is als het lijkt…

Graag nog een welgemeende dank aan onze supporters die de hitte hebben getrotseerd, met hun kroost hebben gesleurd om papa aan het werk te zien, slippers en drinkbussen hebben bijgehouden, hun al droge kelen hebben schor geschreeuwd, hilarische foto’s hebben geschoten en gepost en dit zonder zelf een verfrissende duik te kunnen nemen!

Op naar Retie op 25 juni!

Kurt

Reacties zijn gesloten.