Wedstrijdverslag Ploegentriatlon Doornik door Sam Dekeerschieter

Ploegentriatlon Doornik. T3 divisie 2

Dit jaar starten we met een TTR-ploeg in de T3 series divisie 2. Dit zijn 5 verschillende wedstrijden waarbij de eerste vier of vijf atleten meetellen voor het klassement. In de meeste gevallen starten we met 7- a 8 atleten.  Vandaag bleek al dat we iedereen zullen nodig hebben om het tactische plaatje te doen kloppen.

Onze coach Stijn Bruyneel selecteerde volgende namen voor Doornik: Vincent Santy, Goewaart Oplinus, Anthony Verhamme, Stijn Lagache,  , Beernaert Jochen en Sam Dekeersschieter.  Kapitein en tevens oudersdomsdeken van de ploeg was Kurt Spoelders

Zeehond Goewie

Zonder er veel woorden aan vuil te maken starten we onze 500m zwemmen. De afspraak was dat we zowiezo met 7 beginnen te lopen en dus niemand achterlaten tijdens het zwemmen en het fietsen. Onze start verliep  goed in het mooie  maar frisse water te Doornik, de ene kon al wat meer genieten van fauna en flora dan de andere.  Met Goewie als speerpunt konden wij ons voortdurend richten, al was dit voor Kurt door een weerspannig zwembrilletje toch niet zo evident. Gelukkig was er een alerte Vincent om hem tijdig terug te roepen of hij zwom naar de andere kant van de vijver. In de laatste 100m zwom ons ploegje mooi dicht bij elkaar, Goewie (die als een speelse zeehond  door het water gleed) leidde ons richting de oever.  Een lange run richting wisselzone volgde, hierbij verliep alles prima.

Kurt plooit zich dubbel

Het parcours begon net terug op te drogen en iedereen had er duidelijk zin in, 25 km  de gas volledig open. Ieder deed zijn deel van het kopwerk, op de zwaardere stukken kwamen de mannen met fietspower iets langer naar voren. Het mag gezegd: als mannen als Jochen Beernaert (Berrie), Anthony  of Stijn op kop komen, wordt er serieus gevlamd. Tijdens de eerste ronde moest onze kapitein zich weliswaar met bravoure tussen zijnen kader plooien om telkens dat gaatje terug te dichten, in de tweede ronde was het nog steeds wat harken maar er werd goed voor hem gezorgd! In de derde en laatste ronde konden we zelfs nog versnellen en vlamden we richting wissel. Met een gemiddelde van 39.6 km/uur mogen we op dit parcours zeker tevreden zijn!

Comeback Berrie

Na een vlotte wissel werd de lat in het lopen van bij de start hoog gelegd. Met een gem. van 3’50’’ over de eerste km. Daar we met vijf moeten aankomen is het ook hier kijken naar wie waar loopt. Halfweg de eerste ronde heeft Jochen het signaal te lossen en port ons aan om door te lopen, even later doet Anthony hetzelfde. We houden het tempo steeds boven de 15km/uur en hebben het plan nog te versnellen. We merken dat Berrie blijft hangen op zo’n 60-tal meter maar we moeten door. Bij het ingaan van de tweede en laatste ronde loopt het even vals plat naar beneden, hier kan Jochen van profiteren en komt in het tussenstuk richting de korte klim terug aansluiten. Van karakter gesproken. Ik neem achteraan plaats en leg met toe op de mentalcoaching.  Op de laatste klim moet Stijn lossen, geen woorden meer aan vuil maken zegt Stijn: “loip moa deure (en in zijn binnenste) en zwiegt!” Zodoende is Jochen onze vijfde man die we meenemen naar de  streep. Sterke beren Goewie en Vincent steken nog een tandje bij en ook hier gaat Berrie op karakter mee. Met piepende geluiden zoals een slecht onderhouden fiets gaat hij de laatste bocht in en perst hij er nog een stevige sprint uit.

Mooi resultaat

Binnen in een tijd van 1uur13’15’’, goed voor een 29ste  plaats overall en een 7de plaats op 15 in onze T3 Divisie 2. We mogen heel tevreden zijn van onze eerste wedstrijd !
Op naar Zwevegem ‘team relay’

Sam Dekeerschieter