December 2009. Bjorn Deburghgraeve wil starten met een triatlonvereniging in Roeselare. Zijn zwemvrienden Philip Pinket en Johan Schelpe zijn enthousiast en overtuigen Martine Huyghe, Nathalie Sintobin en Colin Beheydt om mee te stappen in het avontuur.

Alles gaat nu heel snel. In januari 2010 al is er een eerste infoavond. Tegen de start van het seizoen worden 88 mensen lid van TTRvzw. Van een succesvolle start gesproken.

Met de focus op de laagdrempeligheid en de vriendschap groeit de club uit tot een warme vereniging. Volgens ons zelfs toevallig de mooiste vereniging van het land. In 2011 neemt TTR vlot de kaap van 100 leden. Mensen van elk sportief niveau tekenen present. Elk jaar nemen 25 sporters deel aan hun eerste triatlon. ‘Van triatleek naar triatleet’ wordt onze lijfspreuk.

Op 10 juni 2012 schrijft TTR weer een stukje geschiedenis met de organisatie van een eigen triatlonwedstrijd. Het wordt een 1/8ste triatlon, speciaal voor de beginnende atleten die  hun eerste stapjes zetten in de triatlonsport. Hiermee wil TTR haar ambitieuze project ‘Start to Triatlon’ voor de eerste keer succesvol afronden.